Helteinen kesä on vallannut vihdoin maan ja lomalaisena on mukava, varsinkin varjossa.

Kovin karvattomaan kuntoon heittäytyneen Helmin (S. Hienohelma) kanssa pyörähdettiin ilovaarirokin jälkitunnelmissa Joutsan ryhmänäyttelyssä 13.7. Tuloksella ROP ja RYP 2, tuomarina kummassakin Paavo Mattila.

 

Viikkoa myöhemmin matka suuntautuu Ristiinan kaikkien rotujen näyttelyyn. Auto on lastattu kessuilla ja tavoitteena saada esitettyä ensimmäistä kertaa kasvattaja luokka. Mukaan on saatu houkuteltua Savonlinnasta ensimmäistä kertaa näyttelyyn S. Hienohetki "Hilma" kera omistajiensa Mari ja Thomas.

 

Tuomarina kessuilla Malgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska, Puolasta. Ihan ensin täytyy sanoa tästä Rouvasta, (jonka nimeä ei pysty lausumaan) hieman. Hänestä voisi moni tuomari ottaa mallia. Hän on aina ystävällinen ja hymyilevä, niin esittäjälle kuin koiralle. Hän kättelee kaikki kehään tulleet ja tervehtii, pieni ele mutta tunnet olevasi oikeasti tervetullut.

Lisäksi hän ihasteli Suomalaisia kessuja ja toivoi että kotimaassaan olisi yhtä hienoja koira kuin meillä, sekä hän arvostelee kuulemma mielellään rotuamme.

 

Uroksissa Ikurin Tua Res VD "Pommi"  val eri 1 sa, PU 1, VSP. S. Elokuun Asteri "Ax" val eri 2, sa PU 3. Pojat jotka ovat aika moisessa turkissa kärsivät hirmuisesta helteestä, lukuisista viilennys toimenpiteistä huolimatta.

Nartuissa S. Aika-Ihanainen "Tupe" avo eri 1, sa PN 4. Tupen tytöt S. Hienohetki "Hilma" avo eri 2, sa ja S. Hienohelma "Helmi" val eri 1, sa PN 1, ROP.  Ryhmässä Kirsi Honkanen otti Helmin jatkoon, mutta sijoitus jäi tällä kertaa välistä.

Näin ollen saimme siis kasvattaja luokan kokoon, joka koostui 3 eri yhdistelmästä! Kasvattaja 1 kp, ROP-kasvattaja & päivän huipennus ryhmäkehässä, tällä hieman vallattomasti esiintyvällä ryhmällä BIS 4 kasvattaja! Tuomarina ryhmässä Paavo Mattila.

 

Tämä on tällaiselle puuhastelija kasvattajalle harvinaista herkkua. Tästä herkusta suuri Kiitos kuuluu ihanille kasvattien omistajille jotka antavat houkutella itsenä mukaan.

KIITOS; Jenna & Ax, Korhosen perhe & Helmi ja Tupe, Mari ja Thomas & Hilma, sekä Sirpalle ja Arjalle esittämis avusta. Sekä unohtamatta Mikkosten perhettä jotka kuskasivat osaa koirista ja avustivat tavaroiden kanssa.